River Park
EN

Първата Мострена къща в River Park отвори врати

От този месец търсещите нов дом ще имат възможност да посетят първата мострена къща в River Park. Тя е от Редови тип и пресъздава отлично атмосферата и усещането за комфорт, познато от 3D визуализациите на проекта.

Редовата мострена къща е с площ от 190 кв. м. и се намира на Алея 2 в комплекса. Разполага с просторен приземен етаж с дневна, кухня, тоалетна за гости, техническо помещение, антре, и първи етаж с родителска спалня с дрешник и баня, две спални, баня и мокро помещение. Къщата разполага с паркинг за два автомобила и индивидуален двор с площ от 75 кв. м.

Хадар Шамай, Director of Establishment and Construction в River Park, поема водещата роля в подготовката на къщата. Нейният професионален опит в архитектурата и интериорния дизайн й помога да създаде уютен и функционален дом, където всичко има свое собствено място. Срещнахме я, за да научим повече за интериора на мострената къща и как той е свързан с цялостната концепция на River Park.

 

Имате дългогодишен опит като интериорен дизайнер и сте част от екипа на River Park от началото на проекта. Това помогна ли ви при проектирането на интериора на мострената къща? Как поставихте началото в процеса на проектиране?

Всичко започна с дефинирането на „въображаемото семейство“, което ще живее в тази къща.  Водейки се от факта, че по-голямата част от нашите клиенти, закупили къщи в River Park, са млади семейства с едно или две деца, започнах да разработвам концепция за дизайн именно за такова семейство. Тя трябваше да бъде прецизно подбрана, така че да отговаря напълно на начина им на живот в мечтания дом.

Дизайнът на Мострената къща е решен изцяло в отличителния скандинавски стил, който доминира интериорните тенденции през последните години. Как се спряхте на него?

Скандинавският стил съчетава простота и изтънченост и това бе основната причина да го избера. Функционалността, постоянната мисъл за това как нещата ще бъдат най-удобни за използване и как ще се чувстват обитателите на този дом са водещи мотиви в него.

Какво беше основното ви вдъхновение?

Вярвам, че едно пространство трябва не само да е красиво и да радва окото, но и да ни кара да се чувстваме добре в него. Според мен, когато се прибереш, искаш да забавиш темпото, да се отпуснеш, да дишаш и да се насладиш на момента. Ето защо няма да намерите никакъв "шумен" дизайн в къщата, твърде интензивни цветове или струпани предмети, а тих и изчистен дизайн, който в същото време е топъл, уютен и привлекателен.

Разкажете ни повече за детайлите в интериора.

Избрах светли и приятни нюанси с добавен контрастен цвят, елементи от природата (дърво, слама, памук) и деликатни графики, които надграждат външния вид и го правят по-съвременен.

Основата е едноцветна. Това са елементите, които са по-трудни за подмяна като подови настилки, плочки и т.н. Цветните акценти са в онези елементи, които лесно се заменят или често искаме да подменим – например картини, възглавници и аксесоари.

Подовата настилка в къщата е комбинация от светлосиви плочки, които имитират гладкия бетон, и ламиниран паркет в светъл естествен дъбов нюанс.

   

Кои са най-важните елементи във всяка стая?

Във всекидневната избрах да покрия основната стена с гладка като бетон декоративна мазилка. Тук поставих окачен телевизор и проектирах огромна "плаваща" библиотека от тънко желязо, боядисано в бяло. Цветовете на диваните и килима в хола са в светли неутрални цветове (бежови нюанси), които изглеждат по-топли в комбинация с масичките за кафе в дърво, желязо и слама, както и с възглавниците в същите цветове.

 

Трапезната маса е изработена от масивно дърво боядисано в черно, както и столовете, които я придружават (комбинация от 2 различни вида). Камината до масата в трапезарията също е изработена от черно желязо, а до нея има няколко килимчета и възглавници, приканващи ви да се настаните близо до огъня.

Кухнята е проектирана в комбинация от 2 нюанса – естествен дъбов цвят и светло кадетско синьо, което придава свежо усещане.

Между кухнята и стълбите, водещи към втория етаж, виждаме преграден елемент от дървени лайсни, който е и неразделна част от интериора на кухнята.

На етажа на спалните, детските стаи са проектирани в щастливи и меки пастелни цветове, а големи гардероби от стена до стена позволят максимално пространство за съхранение.

 

Родителската спалня също е в изчистен и топъл дизайн. Стената зад леглото е боядисана в нюанс ‘артишок’ (зеленикаво-сив), а останалата част от мебелите е в нюанси на бяло, бежово и светло дърво. Идеалното място да се събудите за още един ден в дома, за който винаги сте мечтали.

Редовата къща позволява на търсещите нов дом да се запознаят още по-добре с предимствата на живота в River Park и да усетят атмосферата, с която жилищният комплекс цели да се отличи. Допълнителна информация може да бъде намерена от архитектурните планове в сайта, 3D обиколките на къщите или чрез лична среща с Екип Продажби.