River Park
EN

Предимствата на River Park през погледа на Екип продажби

Десислава Любенова и Галина Василева стартират своята консултантска компания ProjectOne през 2018 г. Фокусът им е върху жилищния пазар, като предоставят комплексни консултантски и брокерски услуги при инвестиции в жилищни проекти – от изготвянето на концепцията за продукта, през създаване на стратегия за маркетинг, реклама и комуникации, до продажби и следпродажбено обслужване. По този начин те оптимизират продукта, който ще бъде доставен на пазара, намаляват рисковете, свързани с реализацията му и подобряват възвръщаемостта за инвеститорите.

Малко след основаването на компанията се запознават с инвеститора на River Park – г-н Ори Нив, като възможността за участие при създаването на проекта ги привлича и слага начало на едно вълнуващо партньорство.

Срещаме се с Деси и Галя за да разкажат с какво River Park печели купувачите и какви са тенденциите на пазара на недвижими имоти.

1. River Park обещава да бъде „комплекс от ново поколение“, но с какво той се отличава от останалите жилищни комплекси от затворен тип?

Деси: River Park е единствен по рода си проект в София не само заради мащаба си, но и като планиране. Ние не строим просто поредния затворен комплекс, а създаваме дом за поколения напред. Именно затова и залагаме на по-различна (макар и по-трудно продаваема) концепция – в комплекса има единствено къщи, като за да отговорим на потребностите на повече хора, сме предложили различни формати, планирали сме големи зелени пояси и зони за игра и общуване. При планирането мислехме за комфорта на хората, които един ден ще живеят тук и ще отглеждат своите деца. Искахме да направим място, в което ние също бихме били щастливи да живеем и да отглеждаме децата си.

2. Какви характеристики отличават къщите?

Галя: Архитектурните планове минаха през редица подобрения, за да можем да усвоим пространствата, така че да са максимално функционални и уютни за своите собственици. Радваме се, че купувачите го оценяват и получаваме много положителна обратна връзка от хората, които идват на срещи при нас. Всички къщи са планирани с големи помещения и правилна форма, така че да се избегне загубата на площ в коридори и стълбища. Редовите, например, са с почти квадратна форма, като за разлика от тесните и дълги редови къщи, тип „коридор“, които сме свикнали да виждаме, в тях няма как да се почувстваш притиснат. Напротив – просторните външни стени с големи прозорци позволяват повече естествена светлина да влезе по-дълбоко в помещенията.  Също така жилищната площ е само на две нива – дневната зона е на първия етаж, а зоната за сън на втория. Това улеснява много семействата с малки деца, защото не се налага да изкачват стотици стъпала на ден с тежки кошове с дрехи и играчки. Имаме и чудесни дворни пространства, с различна форма и размер, разположени на тераси (поради богатството на релефа на терена), което позволява хората да имат повече лично пространство – за игра с децата, вечеря с приятели на открито или просто почивка.

3. За кого е подходящ животът в River Park?

Галя: Той ще бъде оценен най-вече от хора, които искат да живеят в отлична околна среда и да поддържат добри взаимоотношения със съседите си. Те с готовност биха изградили близки приятелски връзки – точно както става в предградията, които познаваме от филмите. Един ден едната майка ще вземе децата от градината, на другия ден ще бъдат на гости у другата. Всеки носи сладки у съседите на празници.

Това е профилът на хората, които търсят жилище тук – тези, които искат да познават съседите си.

Деси: Да, животът в затворените комплекси се усеща по съвсем различен начин. За купувачите е важно какви хора ще живеят около тях, кой е непосредственият им съсед, дали има дете или пък домашен любимец и често задават въпроси в тази посока. Тук социализирането е по-лесно и бързо се зараждат близки взаимоотношения. За това помагат споделените пространства и най-вече детските площадки и градинките за разходки с домашни любимци. Особено сега, когато всички прекарваме повече време вкъщи, хората си дават сметка, че затворените комплекси са отлична среда за живот. Тук те могат да излизат на двора и в зелените площи, да общуват без ограничения.

4. Какви са най-често задаваните въпроси от вашите бъдещи купувачи?

Деси: Покупката на къща е емоция и една от най-важните стъпки в живота им. Обикновено идват подготвени и задават много и смислени въпроси. Ако мога да обобщя, най-важни са размерът на помещенията и има ли място за кабинет, което стана доста наболял проблем с оглед работата от вкъщи. Интересуват ги споделените пространства и дворовете – всеки иска да има зелени пространства, в които да седне и да си почива. От голямo значение са и съседите – какви хора си купуват имоти в комплекса, защото осъзнават значението на хората, с които ще живеят. Радваме се, че имаме възможност да продаваме среда за живот, която отговаря на техните мечти.

5. Какво друго впечатлява хората, които проявяват интерес към River Park?

Деси: Приятно изненадани са колко много детски площадки имаме. Масово в затворените комплекси се изгражда една детска площадка, отдалечена, за да не „пречи“ на живущите. При нас има навсякъде, и те са съобразени с възрастта на децата. Но освен за децата, сме помислили и за останалите жители на комплекса. Има алеи за джогинг, открит фитнес, игрища, няколко барбекю зони. Зоните за кучета също са няколко, с голям размер и разделени на две – за малки и големи кучета. Погрижили сме се и за тяхната поддръжка, за да бъдат удобни и приятни дълго време. Освен това при нас зелените площи са повече. В сегашния етап на строеж това все още не е видимо, но със засаждането на първите растителни видове, бързо ще се превърнат в отличителна черта за комплекса.

6. А с какво River Park печели купувачите?

Деси: Големи парцели, на които може да се развие мащабен проект с размера на River Park с градски транспорт и близост до удобства практически липсват в София. Локацията при нас е ключова и когато я разглеждат, хората вземат предвид всички активности в ежедневието си. В едно семейство времето е винаги разграфено и планирано до минута. В близост до River Park има градски транспорт (вкл. бъдеща спирка на метро), детски градини и училища, възможности за спорт, хранене и развлечение, а всичко това е важно за едно семейство. Купувачите оценяват и достъпността на планината посредством Симеоновския лифт, чиято станция е на 5 минути пеша от нас. Печели ги и чистият въздух, парковата среда и възможността да се разходят с децата си без да се налага да напускат комплекса. Оценяват факта, че децата им могат да играят, да имат приятели, като това се случва спонтанно, без да създава допълнителни ангажименти, пътуване в задръствания и нужда от планиране.

 

Вижте втора част на интервюто тук.