River Park
EN

AРТ Графити Брънч с Nasimo и River Park

Екипът на River Park предизвика едни от най - талантливите графити артисти на българската и международна сфера да пресъздадат своите детски спомени в картини и да припомнят за безгрижното си детство, изпълнено с игри и безгранично въображение.

На 28 и 29 септември 2019 художниците създадоха пред очите на всички посетители на терена на амфитеатъра в Ring Mall, София, 7 творби, вдъхновени от техните най-ценни детски спомени.

Целта на проекта беше както да популяризира това направление на съвременното изкуство, така и да акцентира върху важността на това децата отново да излязат да играят на открито и да развиват въображението си.

В рамките на два дни Nasimo и неговите колеги - Sve, Esteo, Arsek & Erase, демонстрираха на живо различни техники и умения и събраха стотици хора, които станаха свидетели на процеса на създаване на графити изкуство.

„Присъствието на малки и големи и интересът, който предизвикаха нашите творби, не само ми помогна да си припомня незабравими спомени от детството, но и ми показа, че съвременното графити изкуство се цени високо.“, сподели Станислав Трифонов – Nasimo.

Арт събитието бе вдъхновено от безгрижното детство, изпълнено с игри и забавления навън, защото именно това е определящо и за проекта на затворения комплекс River Park. Инфраструктурата на комплекса се отличава с „умно планиране“ на вътрешното разпределение на комплекса и панорамни гледки към Витоша и града. Над 80% от площта е предвидена за паркова зона с градини, места за отдих, детски площадки, джогинг алеи и парк за кучета. Екипът зад проекта цели да създаде пространство, което да предразполага към създаването на спомени, извън рамките на 4-те стени, в хармония със заобикалящата ни природа. 

Компанията зад проекта River Park има повече от 40 години опит в областта на недвижимите имоти. Бъдещият комплекс се финансира от Real Estate Developments (RED), което е 100% дъщерно дружество на Dynamic Group - международна инвестиционна група със седалище в Холандия, основана през 1973 г., като по-голямата част от дейностите й са свързани с развитие на недвижими имоти в глобален мащаб.