River Park
EN

Къщите от Фаза 1 вече са с Акт14

Само година и половина след първата копка в River Park вече всичките 110 къщи от Фаза 1 са построени, а преди броени дни и най-новите сред тях получиха Акт 14. Покриването на този важен етап в контрола на строителните дейности удостоверява приемането на конструкцията на сградите. Неговото получаване дава зелена светлина за преминаване към процедури за издаване на Акт 15 и Акт 16.

Издаването на сертификата бележи края на една успешна година, в която River Park се превърна от проект за иновативен жилищен комплекс в реален строеж на финален етап. Започнахме годината с 15 построени до покрив къщи и 30 със завършен втори етаж и я приключваме със 110 построени къщи, над половината от които вече имат и завършени фасади. Положихме основите и на първите алеи, с което започна работата по общите пространства в комплекса. Началото на следващата година ще бъде посветено на ландшафтното оформление, с което се приближаваме още повече към финалния облик на комплекса.

Първият етап от River Park се простира на площ от 70 000 кв. м. и включва 62 редови и 48 къщи близнаци, индивидуални дворове с размер от 60 до 580 кв. м., споделени зелени пространства и вътрешна пътна инфраструктура. Очаква се той да приключи през втората половина на годината, за да посрещне първите жители на комплекса в края на 2022 г.