River Park
EN

Затворен комплекс? Нека видим какво може да предложи

Всички сме казвали - “по -близо ми е до центъра” ; “има бърз достъп до градския транспорт” ; “работата ми е на 5 мин пеша” … да живееш в сърцето на града си има неоспорими предимства. 


Но дали бихте били на същото мнение, ако става въпрос за отглеждане на децата ви и спокойствието, от което се нуждае семейството ви?

Днес разглеждаме предимствата да живееш в затворен комплекс.Центърът на София е красив (понякога романтичен),  но и ощетява хората, които живеят там.
Качеството на въздуха, шумът, трафикът …

От друга страна, затворените комплекси са сигурни, по-тихи и по-безопасни за детски игри, домашни любимци и активности навън. Добре планираните инфраструктура и озеленяване в такъв тип комплекси често се явяват чудесна алтернатива на отворените квартали, комбинирайки градски живот с облагородена природа.

River Park конкретно е жилищен комплекс, внимателно планиран, с отношение към заобикалящата го среда и фокусиран към това жителите в него да имат пряка връзка с природата.
Също така, при създаването му, взимаме под внимание това, че той ще изпълнява и социална функция, защото хората създават общество, което взаимодейства помежду си и отглежда децата си заедно.
Вярваме, че за семействата е важно децата им да израснат в здравословна среда, както и да имат удобствата да играят навън.  Именно тази идея ни накара да наблегнем на следното изграждане на комплекса: 

- 80% от площта на терена, които остават незастроени, предстои да бъдат облагородени зелени площи, осигуряващи зони за отдих, пикник, маршрути за разходка и джогинг.
- оптимално като разпределение къщи, с голямо отстояние една от друга. 
- индивидуални детски площадки разположени в близост на имота
- индивидуални паркоместа
- различни закрити спортни съоръжения, както и открити фитнес площадки и игрища, всички подходящи за ползване от всички възрасти
- басейн в непосредствена близост до комплекса
- целодневна детска градина 
- изграждането на супермаркет и ресторант на територията на комплекса
- специално обособен парк за домашните любимци


Локацията на комплекса е стратегическа. Освен “умното планиране” приложено в инфраструктурата, което позволява лесен достъп до дома, са предвидени големи пространства между къщите, индивидуални паркоместа, локацията на River Park притежава ред други позитиви.

- В близост има спирки на няколко линии на градския транспорт, както и планирана метростанция, което осигурява удобство за хората, които не ползват автомобил.
- Околовръстният път, Симеоновско шосе и бул. “Климент охридски” правят комфортно придвижването до всяка точка на София.
- В непосредствена близост има голям търговски център с разнообразни възможности за хранене, забавления и спорт за малки и големи. 
- И не на последно място, комплексът е до Симеоновския лифт, а с него достъпът до планината се осъществява за броени минути.В социологическото проучване, което екипът ни направи, попаднахме на интригуващи становища от различни хора.
Много от тях споделят идеята за живот сред природата в близост до града, но без наличието на високите сгради, замърсения въздух и шума от автомобили.

Тези, които ни докоснаха, бяха твърденията за това, че би било хубаво съседите да са любезни и отзивчиви, както и идеята на не малко хора да делят един двор с най-близките си в две отделни къщи. 

Споделете в коментар вашите представи за идеалния дом!