River Park
EN

Как да организираме пространството в градината

Мечтаете за дом със собствен двор близо до природата. Звучи чудесно! Но за да направите тази мечта реалност, е добре да отделите време за подготовка и планиране. Пролетта е моментът, в който да превърнете откритото пространство в красива зона за релакс. Тук всеки от семейството трябва да има свое малко кътче, в което да се чувства добре. Ето за какво е добре да помислите при планирането….

Място за вечери с приятели

Прохладните летни вечери са по-приятни, прекарани в добра компания! Със сигурност градината се превръща в основно място за срещи с приятели. Трябва само да предвидите достатъчно голяма маса, която да побере всички гости. Не я отдалечавайте прекалено от дома ви, за да имате бърз и лесен достъп до кухнята си. Разнообразете обстановката със свещи или соларно осветление, което ще внесе уют в обстановката.

Прохладен следобед

Хамак, люлка или шезлонг? Каквото и да изберете, не забравяйте да подсигурите сенчесто място, на което да го разположите. Не всеки двор разполага с големи дървета, но винаги може да изберете подходящ чадър. Или пък по-просторна тента – освен, че ще има място за цялото семейство и приятели за следобедни сбирки, тя ще осигури защита и от летните дъждове.

Как да разпределим растенията

Всеки обича красивите растения в градината! Но за да постигането на синхрон, е нужно добро планиране и подготовка. Грешка е да избирате растенията по външен вид – нужно е да се съобразите с предпочитанията им за изложение, вода, съжителство с други растения. Ако смятате, че сами не бихте могли да се справите, то потърсете съдействието на специалист. В River Park сме помислили и за тази възможност – освен за общите части, е предвидена поддръжка и на растенията в индивидуалните зелени площи.

Зона за игра

Едно от най-големите предимства на собствения двор е възможността децата да играят в спокойна среда, без да напускате дома. Погрижете се за тяхното разнообразие! Винаги може да осигурите топка, пързалка или надуваем басейн. Бъдете по-смели – отделете им собствено кътче, в което да се грижат за цветя и растения. А уикендите прекарайте заедно като организирате търсене на скрити съкровища!

Място за домашен любимец

Освен за децата, дворът е любимо място и за домашните любимци. Малка къщичка ще се превърне в предпочитано лятно убежище за всяко куче. И дори котката, която не обича да напуска домашния уют, ще заобича следобедни дремки на възглавница на открито. Ангажирайте децата в грижата за животните – те ще се почувстват по-големи, ако им оставите отговорността да следят купичката с вода да е винаги пълна. Или направете хранилка за птици, в която всеки ден да сипват семенца.