River Park
EN

Растенията: как ни помагат да се чувстваме по-добре?

Животът в града тече на бързи обороти и ни кара често да търсим начини да се преборим със стреса. Замисляли ли сте се как в най-натоварените си моменти несъзнателно търсите бягство към природата? Да, тя има неповторимата способност да ни успокоява и разпуска. Ето как…

Помагат срещу стрес

Някога да сте се чувствали напрегнати по време на разходка в гората? Или докато сте били на пикник сред природата? Едва ли. Чистият въздух и природата имат силната способност да ни накарат да забравим всеки проблем. Това е една от причините River Park да отдаде специално място на зелените площи в комплекса. „Зоната, в която попада имотът изисква много висок процент озеленяване по закон“, споделя ланд. арх. Добромира Лулчева, която разработва проекта за ландшафта в комплекса заедно с екипа си от LandscapeDesignStudio. „Факт е обаче, че дърветата, които сме предвидили, са над минимално изискуемите, защото целта беше да се постигне устойчива и здравословна среда, доставяща серия от ползи.“, допълва тя.  И наистина – в среда като тази животът наистина звучи доста по-приятен!

Концентрация и по-добра памет

Последната година вниманието на голяма част от хората бе насочено към работно място. Много от тях се преместиха от офиса у дома и се постараха да създадат приятна творческа атмосфера в условията на изолация. Тук стайните растения играят водеща роля, защото зеленият цвят има успокояващо действие и ни кара да бъдем по-концентрирани. Не се притеснявайте, ако мястото ви е ограничено – малък кактус или сукулент ще се поберат дори и на най-малкото бюро.

По-доброто работно място

Ако само едно цвете на бюрото ни помага за по-добра концентрация, то представете си какъв ефект ще постигнете, ако преместите бюрото си на двора! Да, животът в къща със собствени зелени площи ни дава и това предимство. Комплексът River Park е създаден да бъде място за безценни моменти. Ето защо, вместо да изградим жилищни блокове със стотици апартаменти, ние планирахме строежа на къщи с индивидуални дворове. На просторния терен от 215 000 кв. м. ще бъдат разположени 352 модерни къщи, всяка от които с двор с площ от 61 до 581 кв. м. Повече за тях ще научите тук.

Цветята генерират щастие!

Естетическата стойност на цветята е неоспорима. Те успяват да внесат красота дори и в най-обикновените помещения. Проучванията сочат, че наличието на цветя у дома подобрява настроението и намалява риска от депресия, предизвикана от стрес. Затова опитайте да повдигнете духа си в края на напрегнат ден, като се приберете у дома с красив букет цветя! Или изберете любимо цъфтящо растение, което да отглеждате. Грижата за него ще ви окаже терапевтично действие и ще ви носи удовлетворение с всеки следващ цъфтеж.