River Park
EN

Как животът в затворен комплекс ни помага да спортуваме активно

Последната година рязко преобърна ежедневието ни с главата надолу и наложи промени в навиците и обстановката около нас. Домът ни се превърна в мултифункционално пространство и като че ли това накара повече хора да се замислят за удобствата на своето жилище. Повече пространство, открити площи и близост до природата се превърнаха в най-важните критерии за семействата в търсенето на мечтания дом.

Вече сме споделяли какви са предимствата на живота в жилищен комплекс близо до природата, но замисляли ли сте се какви са плюсовете в полза на спорта и активния начин на живот? Да, движението е от изключително значение за малки и големи, но по време на локдаун то добива още по-голяма важност. За жалост се оказва и много по-трудно изпълнимо… Затворен комплекс в близост до природата като River Park има ключови предимства, които ще превърнат поддържането на добра физическа форма в лесно, приятно и постижимо занимание.

Повече пространство

Наличието на достатъчно място у дома дава възможност на всеки член от семейството да разполага със свое лично пространство, което да използва спрямо нуждите и интересите си. Къщите в River Park варират от 184 кв.м при редовите до 329 кв.м. при къщите близнаци и са проектирани изцяло в полза на обитаемото пространство. Всяка къща дава възможност за оптимално усвояване на пространството, което е изключителен бонус в моментната ситуация, когато домът е също и офис, детска градина, училище, ресторант, фитнес…

Обитавайки голяма къща имате възможност да обособите спортен кът у дома, където да тренирате свободно и необезпокоявано. Фитнес ентусиастите ще оценят възможността от създаване на домашен фитнес или спортна зала не само по време на локдаун, но и в дългосрочен план.

Индивидуален двор

Възможността да излезете от вратата и да вдишате глътка чист въздух е друго ценно предимство на живота в къща извън центъра на големия град. Именно тук разполагате с лукса да се раздвижите набързо с разходка на двора и да си спестите време за придвижване до парка. А през топлите месеци бихте могли да практикувате йога, пилатес, стречинг или друг спорт на открито, но същевременно в пределите на собствения си дом. Звучи примамливо, нали?

Вътрешна инфраструктура

Говорейки за предимствата на затворените жилищни комплекси не можем да пропуснем инфраструктурата, с която те се отличават. Жителите на River Park ще могат да поддържат активността си по всяко време на годината и при всякакви условия сред множеството спортни съоръжения, алеи за бягане и разходка.

И понеже спортът е изключително важен за децата, из целия комплекс за „разпръснати“ детски площадки, така че всеки да има в близост до дома си място, където малките обитатели да тичат и играят на воля.

Собствениците на кучета ще могат да се грижат и за добрата форма на четириногите си приятели. В River Park ще има специално обособени паркове за кучета, където любимците да тичат и играят на воля.

В подножието на Витоша

Неведнъж сме изтъквали именно локацията като едно от най-големите предимства на River Park. Що се отнася до възможностите за спорт и активен начин на живот, тя отново носи редица плюсове.

 Непосредствената близост до Симеоновския лифт дава възможност на любителите на зимните спортове да не пропускат удобна възможност да покарат ски, сноуборд или пък шейни.

Независимо от сезона, Витоша е любима дестинация за разходка на столичани, а за жителите на River Park тя е буквално на една крачка. Дали разходка с лифта или преход по някоя от екопътеките наоколо, бягството в планината е супер зареждащо и допринася както за поддържане на форма, така и за по-добро настроение.  

Дори и да не сте спортист по душа, движението е изключително важно за доброто физическо и психическо здраве, затова възползвайте се от свободното време и инвестирайте част от него в тренировки.