River Park
EN

Как да улесним пролетното почистване?

Скоро официално отбелязваме началото на пролетта.
Обикновено тази мисъл ни кара да се чувстваме добре. Свързваме я със затоплянето, хубавите цветове и аромати, както и с това, че успешно си намираме причина да съблечем всички екстра дрехи, с които сме се увивали цяла зима.
През пролетта дните започват да стават по-дълги от нощта, температурите се повишават, природата се връща към активен живот… общо взето - само благини.

Въпреки позитивите, които изброихме, често се сблъскваме и с пролетната умора и с неприятното на всички ни - пролетното почистване.

От River Park избираме да се концентрираме върху ползите от настъпването на този сезон и днес ви поднасяме няколко съвета как предварително да се справите с “пролетното почистване”.

1. Постелката пред входната вратаЕто един бърз и лесно изпълним съвет: използвайте две.
Едната нека остане стандартно разположена отпред. Втората поставете  от вътрешната страна на вратата. По този начин имате по-голяма възможност в “улавянето” на нечистотиите, останали по обувките.


2. Меката мебелОсвен стандартното почистване с прахосмукачка под и зад диваните, е хубаво да се сетим за онази малка приставка, с помощта на която може да минем по повърхността на мебелите без да ги нараняваме и ефективно да ги почистим. 

3. Рафтовете за книгиПрахът по рафтовете не е единственото нещо, върху което да се концентрираме. Понякога колкото и да почистваме тези шкафове ни се струва, че нещо не е наред.
Съветът ни е, докато преорганизирате съдържанието за пореден път, да се опитате да подредите книжата си по цветове или по големина.
По този начин се създава по-хармонична и изискана визия.
Този тип организиране на пространството би бил подходящ за скандинавския стил в интериорния дизайн на фамилните къщи на River Park. 


4. Чекмеджето с всички ненужни дреболийкиЗапочваме с изпразването му. Преминаваме към изсмукването на събралата се прах с помощта на вакуума и след като се уверим, че сме изхвърлили всичко ненужно, завършваме със завръщането на съдържанието обратно в чекмеджето.


5. ПрахосмукачкатаПредставяте ли си? И тя има нужда от почистване веднъж - дваж в годината.
Перфектен момент да й обърнете внимание.
След като сте си свършили работата с нея, не забравяйте, че е хубаво да смените торбичката, която събира боклука, както и това, че не е невъзможно да почистите и маркуча й. 

 

6. Козметиката, гримовете и четките
Като начало на действието предлагаме да изхвърлите всички продукти с изтекъл или неясен срок на годност.
След това би било подходящо да отделите всички гримове, които не сте ползвали последните месеци. Може да ги подарите на някого, ако не са ползвани.

Нека не забравяме и четките за грим! Малко шампоан, в комбинация на балсам и хубаво изплакване, ще придаде на четките ви нов вид. 

 

Споделете ни дали някой от съветите ни е повлиял положително и е помогнал в справянето на нелесната задача - пролетното почистване.