River Park
EN

Как да направим първия щрих? Рисуването като хоби за релакс

Искате  да започнете да рисувате като хоби? Не знаете обаче какви инструменти ще ви трябват? Какво първо трябва да рисувате? Откъде започва човек?!? - Най-малкото ще ви трябват бои, четки и платно.

Като за начало най-необходим ще ви бъде подход, който да ви мотивира да го направите, който ще ви помогне да изградите увереност и ще ви насърчава да  действате. Най-трудната част от осъществяването на всяко нещо е просто да започнете. Затова се постарайте да откриете  своите вдъхновения и ще прекъснете инерцията на бездействие. Започнете с малко и не  усложнявайте

Едва ли има утъпкан път на обучение, който всеки трябва да следва, за да овладее рисуването. Всеки има различни  интереси и естествени умения, които определят оптималния път на обучение, който трябва да поеме. Все пак, запознайте се с основите на изкуството. Бихте могли да рисувате с години и трудно да се подобрите, ако не знаете какво правите. В основата на изобразителното изкуство стоят цвят, стойност, композиция, ъгъл, четка и техника. В мрежата могат да се намерят много видео уроци, които да ви дадат изходна информация за тях.

Майсторите художници рисуват, като че без усилие, но не забравяйте, че те рисуват в продължение на много години, дори в някои случаи десетилетия.

Решете какво ви се иска да рисувате.

Един от най-предизвикателните аспекти на рисуването се случва, преди да вдигнете четката си - да изберете какво искате да изобразите. Перфектната тема трябва да бъде вдъхновяваща и предизвикателна. Трябва да почувствате нужда да я рисувате.

Само си представете да окачите тази картина на стената си! Какво по-добро вдъхновение от това?

Изберете материли и се снабдете с тях . Тук ще изброим основните, с които спокойно и уверено може да започнете:

·        Триножник, който да държи вашите произведения на изкуството;

·        Платно (за художници с акрил или масло) или хартия (за акварелни художници);

·        Палитра за смесване на цветове;

·        Четки (подходящи за избрана от вас среда);

·        Шпатули и ножове за палитра;

·        Бои;

·        Разтворител (за маслена боя);

·        Хартиени кърпи (за избърсване на четката).

Всичко това ще можете да намерите в он-лайн магазин за художествени материали. Ако сте абсолютно начинаещ, може да си струва да започнете с пакет, който включва повечето основни консумативи, които биха ви били необходими.

Основният избор при боите са маслени, акрилни и акварелни. Препоръчваме да започнете с акрилни или маслени бои. Но не се колебайте да започнете с акварели, ако сте готови за предизвикателството.

Вече сте готови да създадете първата си картина. Колко голямо е желанието ви да се научите да рисувате?

Намиране на вдъхновение за рисуване може да бъде трудно за мнозина. Научавайки  как да го намерите и да го използвате за зареждане на батериите ще ви отведе по един дълъг път към развитие на вашите художествени умения. Дръжта ума си отворен, това ще ви накара да се движите напред и да развивате уменията си за рисуване!

Намерете артисти, които ви вдъхновяват! Намерете гледка или пък любим предмет, любимо лице или предпочитана тема.  Какво пленява вашите мисли, около какво естествено гравитира умът ви? Вселената на изкуството е необятна.

Гледайте как други рисуват в YouTube, присъединете съм към групи в социалните мрежи за начинаещи художници.

Обърнете внимание какво ви носи рисуването, как ви кара да се чувствате?