River Park
EN

Как да прекараме последния уикенд преди началото на учебната година

Новата учебна година е на прага. Така очаквана от родители и деца, настоящата учебна година е по-различна от всички останали. Носи със себе си трепет и вълнение, нетърпение, малко страх, но и облекчение. Независимо дали децата ще се върнат физически или виртуално в класните стаи, време е отново да влезем в ритъм и да се подготвим за ежедневните си отговорности.

Затова не пропускайте да прекарате последния уикенд от лятната ваканция заедно с децата си. Предлагаме ви няколко идеи как да оползотворите подобаващо почивните дни преди старта на новата учебна година.

Преход в планината

Ако по време на лятната ваканция сте се фокусирали предимно върху морските приключения, не пропускайте да отдадете заслуженото и на планината. Всъщност разходката в планината е супер забавление за летните дни, което съчетава полезното с приятното. Разхождайки се по сенчестите планински пътеки, освен че ще се скриете от жаркото септемврийско слънце, ще имате възможността заедно да опознавате природата.

Използвайте всяка възможност да учите малчуганите да уважават, обичат и пазят природата, която ни заобикаля. Така ще заздравите връзката помежду си и тази с околния свят!

Разходка в парка

Ако нямате възможност да стигнете до планината, то разходката в близкия парк е чудесна алтернатива. Играйте на детска площадка, карайте колелета или просто се разходете и хапнете сладолед в парка. Хлапетата ще са щастливи, а вие – удовлетворени.

Всъщност колкото повече време сте сред природата, толкова по-добре. Експертите от СЗО съветват да прекарваме колкото се може повече време на открито, защото това оказва благоприятно влияние както на емоционалното, така и на физическото ни здраве.

Именно затова фокус при планирането на River Park са свободните площи, зелените пространства и местата за отдих и забавления, където децата могат да се радват на безгрижно и незабравимо детство сред природата. Идеята зад проекта е да осигури идеалната среда за живот на цялото семейство и място за техните безценни моменти.

Над 80% от площта на целия проект ще бъдат зелени площи, а жителите ще разполагат с алеи за разходки покрай живописна река, детски площадки, спортни съоръжения и множество места за отдих. Така връзката с природата ще бъде още по-лесна и няма да е необходима специална организация за разходка сред природата.

Финален шопинг

Ако пък от активно обикаляне по планини и морета не ви е останало време да се подготвите за старта на учебната година, отделете си уикенда, за да превърнете подготовката във весело и забавно занимание за вас и децата.

Не е задължително набавянето на учебници и помагала да бъде досадно занимание. Изберете закачливи тетрадки или цветна хартия за подвързване и си спретнете творческа работилница. Гарантираме, че положителни емоции няма да липсват.

Не забравяйте и за раницата! Ако миналогодишната е за смяна, задължително вземете малките ученици с вас, когато избирате нов модел. Все пак тя ще бъде техен ежедневен спътник и трябва да сте сигурни, че ще им е удобна и ще им харесва, за да се радват да я носят всеки ден.