River Park
EN

Да си част от общност: Това лято бъдете домакин на забавен семеен ден

Със затоплянето на времето, настъпва и времето да пробвате нови активности със семейството. Помните ли горещите летни дни, когато се събирахте с приятели от квартала, играехте игри и се състезавахте помежду си? Е, тези моменти не трябва да са нещо от миналото.

Организирането на такъв тип събитие изисква планиране, затова тук сме събрали  8 съвета, които можете да имате предвид, за да направите най-забавния семеен ден!

1)      Създайте предварителен план за игри

Дори и най-лежерните събирания имат нужда от план. Изгответе Party Checklist с игрите, които мислите да включите. Към него можете да добавите материали (ако са необходими), за да гарантирате едно страхотно изживяване на вашите деца и гости.

2)      Погрижете се да има музика

Музиката внася настроение, а списък с песни, който е подходящ и за деца, може да направи деня ви още по-весел. Ако добавите музика към вашия семеен ден, можете да задвижите игра на музикален стол, състезание по танци или просто много настроение на всички!

3)      Направете хапването част от забавлението

Не сервирайте просто храна, направете го част от забавлението. Можете да направите станция за декориране на сладки или игра, в която само най-бързият получава награда.

4)      Възползвайте се от горещия ден да направите забавни водни игри

Потопете гъби във вода и позволете на децата да целят по даден обект, за да го съборят. Гъбите са меки, така че са безопасни за хвърляне, а и междувременно чудесен начин за охлаждане. Можете да включите цялото семейство в забавата: ако родителите се включат, децата ще са още по-развълнувани да участват.

5)      Направете своя семеен ден зона без телефони

 В днешно време децата имат достъп до най-съвременните електроники, така че можете да прекарате този ден без телефони и да покажете на своите деца, че забавление има и без тях. Станете, раздвижете се, играйте игри и така развийте любовта на вашите деца към външните занимания.

6)       Превърнете игрите в изкуство

Подканете вашите деца да намерят различни материали от двора, които могат да се превърнат в тяхното лично произведение на изкуството! След като съберат неща като листа, пръчици и цветя, им помогнете да направят своите арт проекти. За по-красиви резултати, предварително купете няколко платна, лепило, боички и четки, с които те да си послужат.

7)      Изберете тема на партито

Избирането на тема, около която да се върти партито не е задължително, но е креативен начин да направите вашето събитие по-интересно за вас и децата. Aко изберете супергерои, можете да обвържете  някои от заниманията с тях. Така ще гарантирате ангажираност и забавление на своите деца.

8)      Включете образователни игри

Като част от вашия семеен ден, съчетайте знанията, които децата може да са научили в училище със забавна игра (децата научват по-добре когато информацията им е поднесена по забавен начин). Вдъхновение може да почерпите от часовете по Биология или Химия.