River Park
EN

Уютна къща: добавяне на топлина в дома

Използвайте текстил

3D Tour

Един от най-ефективните начини да „затоплите“ дадено помещение в дома е като добавите платове. Дълбочината и текстурата на интериорния текстил създава уютен ефект, докато внася настроение и прави стаята по-привлекателна. Нещо повече, деликатните материи, персонализирани с декорации добавят стойност и идентичност на текстила. Затова, замислете се над добавянето на:

Нови завеси. Сменете линейните щори със семпли или леко прозиращи завеси, или изберете цвят и шарки, които наистина да затоплят вашето пространство.

Килими. В модерното обзавеждане често се поставят подове с твърда повърхност като бетон или твърда дървесина, за да омекотите пространството, килимите са перфектното средство.

Одеяла. Кой не обича винаги да има одеяло в готовност? Затоплете дома си като подредите одеяла в кошница или ги поставете върху мебели като диван или стол. Потърсете меки материи и кокетни плетки, които наистина да повишат уюта в дома ви.

Сложете възглавници. Възглавници придават допълнителна дълбочина на помещенията. Можете да ги разменяте въз основа на сезона или просто да изберете няколко вечни модела, за да затоплите пространството си.


Добавете зеленина

Зеленината вдъхва живот в съвременните пространства, а стайните растения са един от най-лесните начини да превърнете къщата в дом. Дори и да нямате талант на ботаник, не се притеснявайте, повечето стайни растения са изключително издръжливи и лесни за грижа. Трикът при използването им за затопляне на студено пространство е да се съсредоточите върху растения с различни размери и форми. Ще се изненадате колко бързо няколко растения могат да превърнат вашата стая от семпла в приятна.

Променете осветлението

Осветлението наистина може да повлияе на начина, по който се усеща една стая. Ако домът ви има ярки и преобладаващо сини светлини, както и предимно надземно осветление, вероятно създаденото усещане ще е стерилно и студено. Загрейте пространството, като просто промените крушките си към светодиоди с топъл нюанс и добавите акцентни светлини. Разбира се, може да не използвате лампата за четене всеки път, когато влизате в хола, но това е перфектният акцент, когато търсите да затоплите пространството в спокойна вечер у дома.


Използвайте естествени материали за уютен вид

Съвременните домове често се възползват от материали като метал, стъкло и бетон. Макар това да създава един чист дизайн, не винаги носи чар или характер. Добавянето на естествени материали помага за стопляне на пространството, както и внася малко от външния свят.

Тъканите кошници за прибиране на одеяла или даже книги помагат за затоплянето на студена всекидневна. Дървени съдове биха оживили безлична кухня. Послужете си с камък, дърво и зеленина, за да внесете живот във всяко пространство.


Когато добавяте правилните цветове, материали и аксесоари, можете да запазите изчистеното и елегантно усещане на модерния интериор като същевременно карате мястото да бъде топло, уютно и приветливо.