River Park
EN

Как да поканим Коледа у дома в 5 лесни стъпки

Декември е. Настъпи това време от годината, когато сякаш слагаме на пауза бързото, изтощаващо ежедневие и намираме повече време за малките неща, за близките хора и за любимите занимания. И въпреки че тази Коледа ще бъде по-различна в много отношения, ние не губим усещането за магия и се отдаваме на празничното настроение.

Ако все още не сте превключили на коледна вълна, споделяме ви 5 основни стъпки, с които празничното настроение бързо ще се появи в дома ви.

1. Вадете коледните пуловери

Не е тайна, че всеки има поне един пуловер с елена Рудолф или Дядо Коледа, натъпкан на дъното на гардероба. И този пуловер обикновено има своя кратък миг на слава на Бъдни вечер или Коледа. Е, позволете звездата на коледния пуловер да изгрее по-рано тази година. Щом е декември, всичко е позволено в името на коледното настроение.

2. Запалете светлините

По-късият ден е чудесен повод да запалите коледните лампички. Освен че носят празнично настроение и тържественост, светлините допринасят и за създаване на уютна атмосфера. А като вече сте сложили лампичките, спокойно може да довършите украсата. Блясък, брокат, светлини – всичко е позволено. Все пак е Коледа!

3. На лов за подаръци

Наричат Коледа „най-хубавото време на годината“. И как няма да е, когато всяка среща е съпровождана с размяна на подаръци! Но не оставяйте тази задача за последния момент. Тази година отделете повече време при избора и купуването на коледните подаръци, особено ако ще поръчвате онлайн, тъй като е възможно да има забавяне на доставките.

4. Аромат на портокалови корички

Няма две мнения, че най-лесният начин за създаване на специфично настроение и атмосфера е с помощта на аромати. А Коледа ухае на портокалови корички, джинджифилови сладки и канелени меденки. Интересен факт е, че любимите на малки и големи коледни сладки стават по-вкусни, когато престоят. Така че запретвайте ръкави, изпечете няколко дози от сладките изкушения и оставете аромата на Коледа да изпълни дома ви.

5. Повече време със семейството

Както споменахме в началото, Коледа е времето, когато цялото забързано и сиво ежедневие е поставено на пауза, а на преден план са семейството и приятелите. Не позволявайте на работенето от вкъщи да ви открадне тези специални мигове, посветени на най-близките ви хора. Организирайте си филмови вечери, слушайте коледни песни, играйте бордови игри. А ако вече нямате търпение до Коледа, може да надникнете какво се случва в дома на Дядо Коледа в Лапландия.