River Park
EN

Смяна на сезоните: как да преминем плавно към есента

Несъмнено лятото е сред най-продпочитаните сезони – дългите и топли дни дават много възможности за активности и интересни занимания. Това е и времето, което отделяме и за годишната си ваканция, през която искаме да отпочинем и възвърнем силите си. Но често преминаването от ваканционно настроение към забързаното ежедневие през есента може да предизвика стрес. За да избегнем критичните ситуации, може да си помогнем с няколко лесни стъпки.

Правилното хранене

Със смяната на сезоните и времето навън, тялото ни също има нужда от промяна. За да се подготвим правилно за по-студеното време, понякога е достатъчно да обърнем внимание на сезонните храни. Съществуват редица проучвания, които доказват важността на храненето според сезона и че то допринася за доброто ни здраве, устойчивото развитие и дори за семейния бюджет. Лесно може да откриете информация за това кои са подходящите храни за всеки сезон, а с помощта на кулинарен журнал пък може да планирате седмичното меню, така че да избегнете стресиращото готвене в последния момент.

Планиране на времето

Връщането на децата в училище и забързания ритъм в работата често е съпроводено от стрес и постоянно бързане. За да избегнете притеснението, може да си помогнете с планиране на задачите за цялата седмица. Използването на планер, който да окачите на видимо място у дома, е един истински надежден помощник. Разпишете всички седмични задачи и задължително назначете „отговорник“, който трябва да ги свърши. Така ще можете лесно за разпределите всичко важно и всеки спокойно ще следва собствената си програма.

Семейни занимания у дома

Времето през есента не е най-подходящо за дълги разходки и игри навън, затова започваме прекарваме повече време вкъщи със семейството си. За да избегнете скуката, измислите различни тематични вечери, свързани с интересите на всеки един у дома. Включете в плана си и бордови игри и задължително планирайте някоя кино вечер, в която да изгледате заедно любим на всички ви филм.