River Park
EN

Пригответе дома си за пролетта с нашите топ 5 съвета

Няма да сбъркаме, ако кажем, че тази пролет е по-очаквана от обикновено. Хубавото време ще ни зареди с положителна енергия и ще ни изпълва с оптимизъм. Това е моментът, в който трябва да подготвим дома си за новия сезон, за да можем да се отдадем на почивка и повече време на открито. Ето с какво според нас трябва да започнете:

1. Направете списък

Борбата с хаоса и липсата на време е много по-лесна, когато сме наясно какво ни предстои. Сложете лист и  химикалка на удобно място у дома, за да можете да записвате всички задачи, за които се сещате през деня. Така само за няколко дни ще имате обстоен списък с всичко, което трябва да отметнете.

2. Приберете одеялата

Време е топлите и меки одеяла да отстъпят място на по-леките завивки. „Зазимете“ ги заедно с плътните завеси и тежки възглавници, които биха ви пречили през топлия сезон. На тяхно място идват по-ефирните пердета, пропускащи слънчевите лъчи у дома. Направете още една стъпка напред, като замените големите килими с по-леки и светли постелки.

3. Разчистете излишните вещи

Подреденият дом и многото вещи често са в конфликт. Сбогувайте се с хаоса, като съберете накуп всичко, което не ви е влизало в употреба през последната година – дрехи, играчки, излишни спортни съоръжения, декорация, която ви е омръзнала и тн. Възможностите пред вас са много – може да ги подарите на приятел, да продадете или да направите дарение. Независимо какво ще изберете, като резултат ще имате по-свободен и просторен дом.

4. Пренаредете мебелите

Много от нас са прекарали зимата у дома и може би вече изпитват голяма нужда от разнообразяване на обстановката. Не бързайте да купувате нови мебели – може да постигнете много, ако просто пренаредите съществуващите. Диванът лесно може да намери ново място, скринът с телевизора също, етажерката с книги също би могла да има по-удобно място.

5. Внесете природата у дома

С идването на пролетта желанието ни за досег с природата става още по-голямо. Разнообразието от пролетни цветя ни изкушава зад всеки ъгъл – не се опитвайте да му устоите и изберете красив букет, с който да внесете пролетта у дома. Ако това не ви е достатъчно – сега е моментът да подготвите балконът или градината за лятото, като засадите билки, цветя и дори зеленчуци.