River Park
EN

5 ежедневни стъпки за пълноценен начин на живот

За повечето хора щастието е въпрос на нагласа. Истината обаче е, че с малки стъпки и промени в ежедневието си всеки може да внесе положителни емоции в живота си. Дали това ще стане с помощта на ново хоби, медитация или пътешествие е по-скоро въпрос на вкус. Съществуват обаче няколко малки стъпки, с които ще скъсите дистанцията към щастието по-бързо и лесно.

5. Повече време в близост до природата

Връзката между природата и дългия и щастлив живот е била предмет на не едно изследване досега. И всички са единодушни, че разходките на открито, животът извън града и излетите в планината подобряват настроението и физическата ни форма. Срещите с природата са и най-сигурния метод за преодоляване на стреса, който в днешно време е главен виновник за редица заболявания. Но как да прекарваме повече време близо до природата, ако живеем в голям град? Опитайте се по-често да се разхождате в парковете, планирайте излети извън града или просто обособете малък кът с домашни растения у дома си.

4. Осигури си достатъчно сън

Възможно ли е да водим пълноценен начин на живот без да си набавяме достатъчно сън? Със сигурност не. Сънят е времето, в което тялото ни работи за възстановяването на мускули, органи и клетките в тях. Витамините и минерали, отговорни за доброто състояние на имунната ни система, започват да циркулират из цялото тяло. Тези процеси протичат само във фазата на дълбок сън и продължителността му при всеки е различна. Ето защо някои хора имат нужда от повече сън, докато други се събуждат свежи и отпочинали само след 6 ч!

3. Спортувайте редовно

Движението – или по-скоро неговата липса – е причина за лошото здравословно и емоционално състояние на много хора по света. Както става ясно от редица изследвания, спортуването 2-3 пъти в седмицата далеч не е достатъчно, ако останалото време прекарваме обездвижени – в колата, пред компютъра или на дивана. Всички сме чували за препоръчителния минимум от 10 000  крачки на ден, но те не са достатъчни, за да се чувстваме истински добре. Световната Здравна Организация съветва да отделяме поне 150 минути седмично за спорт, в случай че сте на възраст между 18 и 64 г. Това значи, че е необходимо да включите кратка тренировка в ежедневната си рутина. 20 минутни разтягания, йога или сутрешен крос са напълно достатъчни!

2. Общувай и помагай на близките си

Усещането за принадлежност към дадена общност ни носи удовлетворение. Общуването със съмишленици и обединяването около дадена кауза ни прави по-продуктивни и постигаме резултати по-лесно и приятно. В River Park целим да постигнем точно това – да изградим общност, обединена от целта за устойчив начин на живот в близост до природата. Ето защо предвидихме множество места на открито, където може да се срещате с близки или да дори да откриете нови приятели.

1. Бъдете благодарни

Всяка сутрин изброявайте нещата в своя живот, за които сте истински благодарни! Това ще ви накара да се усмихнете и да започнете деня си с правилната положителна нагласа!