River Park
EN

5 „безжични“ начина да прекарате качествено време с децата си

Стига с тези телефони, таблети, конзоли и …. !
Да, в днешно време се оказва трудно да избягаме от технологиите. Особено щом се отнася до децата. За тях забавлението често се свързва с ползването на някакъв вид екран, натискането на бутони и гледането на филмчета.
Ако имате желание да ги откъснете за малко от този свят - вдъхновете ги!
Ето някои от нашите предложения за забавление и креативност у дома...

Снегът е покрил всичко зелено навън? Няма проблем. Отговорът е мини „дзен“ градина. Направете си я сами. Ще й се радвате вкъщи.
В комплектът “Направи си Сам” включете:
всякакви сукуленти (посетете Ботаническата градина или някой цветен магазин в квартала); декоративни камъчета и пясък; съд по избор, а защо не и исвещи.
Експериментирайте с подреждането на елементите и оставете малчуганите сами да нареждат своите.
Следвайте разбиранията си за хармония.
Забавно е, успокоява и винаги подлежи на промяна.

Природата вкъщи с подръчни материалиВсяко домакинство разполага с хартия или салфетки.
В употреба ще влязат ножицата и малко сухо или друго лепило.
В примерната снимка ще откриете, че лесно се постигат различни форми и обеми.
Навремето, в българските семейства, редяхме гирлянди от пуканки, за да окичим елхата по Коледа. Защо не пробваме да си направим гирлянд от хартиени цветя и да украсим детската стая по вкуса на детето?
Прегънете, нарежете и залепете.

Подарък за домашния любимец Рециклирайки някоя стара кутия от обувки, решавате 2 проблема наведнъж. Котката ви ще е доволна и ще има къде да си точи ноктите.
След като "прежалите" кутиите, нарежете ги така, че да ползвате само стените им като ги завиете на руло. След това залепете дъното с помощта на топъл силикон.
По образувалата се външна стена, може да закрепите малко корк за декорация и е готово.
По желание, добавете няколко котешки лакомства, от които домашният любимец със сигурност ще бъде привлечен.

Естетика в домашния уютТези подложки за чаши, ще ви дадат повод да се събуждате малко по-рано, за да стартирате деня си с чаша кафе или чай. Също така, децата ви ще се зарадват да си поиграят с моделина. 
Ако ги оставите свободно да смесят подбрани цветове, а после им помогнете с върха на четката и нанасянето на малко металическа боя по ръбовете, бързо ще постигнете изискан дизайн, имитиращ мрамор.
Освен, че са красиви, подложките по този начин имат и сантиментална стойност.

Палатка вкъщи? Чудесен кът за малчуганите, където свободно да играят и творят необезпокоявани.С това предложение ще създадете ново любимо място на децата, където да се забавляват и да се чувстват защитени.
За да си направите такава палатка ще са ви необходими 6бр.  не много дебели гредички, които да завържете заедно в горния им край. След като сте ги подредили в кръг, остава да ги увиете с избрания цвят плат.
По желание, може да добавите лампички за украса, които ще бъде удобно да се ползват и по предназначение – осветление, на което вечер преди лягане да си четете приказки.


Изпълнението на тези предложения, чудесно пасва на замисъла и настроението, което носи River Park. Приканваме ви да ни споделите вашите резултати и дали са ви били полезни изброените идеи. 


Снимков материал:
i.pinimg.com; paper.howtocrafts.site; nicefamilyhomestead.files.wordpress.com; explorestylecreate.blogspot.com; i.pinimg.com; pinterest