River Park
EN

5 идеи за костюми за Хелоуин, които да подготвите заедно с децата вкъщи

Дойде това време от годината, когато тиквени фенери осветяват къщите, страшни филми изпълват телевизионната и кино програма, а почти всеки родител е изправен пред творческа криза с какъв костюм да облече детето си на Хелоуин. Ако сте се в паника от това, че нямате идея с какъв костюм да изпратите малчуганите да събират лакомства в нощта на 31 октомври, споделяме ви 5 идеи за лесни и забавни костюми, които да измайсторите сами с подръчни материали и безценната помощ на мъниците.

 

1.       Марио и Луиджи

Кой не е чувал за тандема Марио и Луиджи! Ако сте родители на две деца, потърсете вдъхновение у популярните тандеми от детски книги, филми или игри. Това чувствително ще улесни приготовлението ви за празника.

Ето и как да спретнете децата в любимите герои от 80-те.

-          Блуза или тениска в червен и зелен цвят

-          Дънкови гащеризони

-          Шапка с козирка или каскет в червен и зелен цвят

-          Букви М и Л за шапките

-          Най-важното – мустаци

В момента можете да намерите мустаци в почти всички магазини за карнавални стоки или детски играчки, но не отхвърляйте и варианта да ги направите сами с помощта на филц. Такъв може да откриете в магазините за хоби и арт материали.

2.       Призрак

Абсолютната класика и безапелационен победител в категория „Имам 2 часа да измисля костюм“.  Просто вземете стар чаршаф, покривка за маса, перде, или обикновено парче плат, отрежете дупки във формата на очи и уста и костюмът е готов.

3.       Супергерой

Едва ли има момче, което да не си е мечтало поне веднъж да бъде Супермен, Батман или Спайдърмен. Хелоуин е прекрасна възможност да сбъднете тези мечти. Маска тип домино и наметало ще превърнат всяко дете в смел и храбър супергерой.

Ето как да преобразите малчуганите в Супермен:

-          Най-важно е да се придържате към синия и червения цвят и различните елементи от костюма да контрастират

-          Необходими са ви синя/червена тениска или блуза

-          Синя/червена пелерина – ако не откриете готова, можете да вземете парче сатенен плат, към който да пришиете копчета. За модел и идея може да използвате пелерините за подстригване

-          Маска домино. Този аксесоар не е никак труден за намиране по магазините, но също можете да проявите творчество и сами да изрежете домино от филц или картон. За да го закрепите за главата използвайте тънък ластик, който промушете през малки дупчици в двата края на маската. Est voila!

4.       Грим

Ако умеете да боравите с четката, то тогава имате нужда от малко бои и много въображение. Зомби, скелет, клоун, върколак, Дракула, Жокера или пък сладка панда, коте, мишка, пеперуда – може да избирате от стотици образи. От страховити създания, през филмови герои, до обикновени животни – освен че дава много поле за изява, гримът е и изключително атрактивен и може да сте сигурни, че детето ви няма да остане незабелязано.

Освен това не е необходимо да мислите и за специален костюм. Но ако все пак комбинирате тематичен грим и костюм, резултатът ще е несравним.

 

5.       Семейство Адамс

В случай, че планирате цялото семейство да се маскира, то култовото, чудато семейство Адамс е чудесно вдъхновение. Няма как да не съберете погледите, а и може да сте сигурни, че ще изглеждате доста стилно.

Ето как да заприличате на героите от семейство Адамс

-          Мортиша – за да се преобразите на Мортиша Адамс ви трябва само дълга черна рокля. Останалото е просто грим - тъмни, опушени сенки или черен молив, много светъл цвят на лицето и тънки червени устни. Прическата е права, гарваново черна коса.

-          Гомес – тук едва ли ще срещнете затруднения. Нужен ви е класически черен костюм, бяла риза, папийонка и тиранти за разкош. Разбира се, важни са детайлите – лула и мустак.

-          Уенсдей – за да заприличате на малката героиня просто облечете черна рокля или пола и риза с бяла яка. Тук прическата е ключова – косата е сплетена на две плитки.

-          Пъгсли – той носи черни панталони и емблематичната тениска на черно и бяло райе.

Още едно предимство да изберете да се маскирате като семейство Адамс е, че семейството е голямо и лесно може да се присъединят чичо Фестър, Лърч или братов